31-08-08

Zondag 31 augustus

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases maandag 1 september:

Zoals eerder al gemeld waren er op 30 en 31 augustus geen DVD releases. Op 1 september zijn er drie. Drie van Filmfreaks zelf.

 

  • Alec Empire/Atari Teenage Riot: Sixteen Years of Video Material (Filmfreaks)
  • Finis Hominis (Filmfreaks)
  • Strange World of Coffin Joe (Filmfreaks)

 

Alec Empire/Atari Teenage Riot: Sixteen Years of Video Material (2008) Duitsland:

Op deze Duitse DVD zijn de videoclips en zeldzame live beelden van Atari Teenage Riot en Alec Empire te vinden. De totale speelduur is negentig minuten.

 

Beschrijving:

In 1992 richtten Alec Empire, Hanin Elias en Carl Crack de band ATARI TEENAGE RIOT op. De explosieve mix van politieke, anarchistische en link-radicale teksten met invloeden met punk, hardcore, hiphop, techno en electronische muziek werd Digital Hardcore. Het label van Atari Teenage Riot kreeg dezelfde naam. In 1997 vervoegde de Japans-Amerikaanse noisemuzikant Nic Endo de band. In de tweede helft van de jaren 1990 groeide Atari Teenage Riot uit tot een wereldbekende groep die op grote festivals en op protestbijeenkomsten, die soms uit de hand liepen. In 2000 splitte de band. Carl Crack overleed aan overdosis terwijl de andere bandleden een solo-carrière uitbouwden.

 

Tracklist:

ATARI TEENAGE RIOT
01. REVOLUTION ACTION
02. DESTROY 2000 YEARS OF CULTURE
03. BERLIN MAY 1ST
04. TOO DEAD FOR ME
05. SPEED
06. RIOT
07. KIDS ARE UNITED
08. SICK TO DEATH
---
ALEC EMPIRE
LIVE AT FUJI ROCK FESTIVAL 2001
FEATURING NIC ENDO, CHARLIE CLOUSER, GABE SERBIAN, (THE LOCUST), MERZBOW
09. PATH OF DESTRUCTION
10. THE RIDE
11. TEAR IT OUT
12. EVERYTHING STARTS WITH A FUCK
13. KILLING MACHINE
14. ADDICTED TO YOU
15. INTELLIGENCE AND SACRIFICE
16. ..AND NEVER BE FOUND
17. NEW WORLD ORDER
---
18. ALEC EMPIRE & JON SPENCER BLUES EXPLOSION: ATTACK
19. ALEC EMPIRE: ADDICTED TO YOU
20. ALEC EMPIRE: THE RIDE (UNCENSORED VERSION)
21. ALEC EMPIRE: KISS OF DEATH
22. ALEC EMPIRE: LOW ON ICE
---
23. HANIN ELIAS: TIE ME TO THE WALL
24. NIC ENDO: WHITE HEAT

 

Finis Hominis (1971) Brazilië:

Deze Braziliaanse film is geregisseerd door José Mojica Marins. De hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor hemzelf, Teresa Sodré, Roque Rodriguez, Rosângela Maldonado en Mario Lima. De speelduur bedraagt 79 minuten.

 

Beschrijving:

Met de satirische en surrealistische film ‘Finis Hominis’ profileert José Mojica Marins zich als maatschappijcriticus die gelooft in persoonlijke bewustwording bij de zoektocht naar het bestaan. Deze keer geen bloederige taferelen dus, maar wel een bewijs van de veelzijdigheid van de regisseur.

‘Finis Hominis’ is eenvoudigweg bizar. Een mysterieuze naakte man komt stilzwijgend uit de zee gelopen en wandelt rustig door de straten van de stad en het platteland. Zijn naam is Finis Hominis. Altijd op zoek naar gerechtigheid wordt hij beschouwd als de moderne Messias die wonderen verricht. Anderen zien hem als een gezant van Venus of Mars. Finis geneest zieken, laat de manken lopen en doet de doden herrijzen. Als Finis uiteindelijk besluit terug te keren naar de plek waar hij vandaan komt, wacht het hele volk op zijn afscheidsrede. Zijn inzichten en profetieën hebben de natie nieuwe hoop gegeven en ze ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

 

Strange World of Coffin Joe (1968) Brazilië:

De laatste nieuwe film voor vandaag is er opnieuw één van José Mojica Marins. Nu spelen Vany Miller, Veronica Krimann, Paula Ramos, Esmeraldo Ruchel en Luis Sérgio Person de hoofdrollen. De film dateert al van 1968 en duurt negentig minuten.

 

Beschrijving:

‘Strange World Of Coffin Joe’ bestaat uit verschillende verhalen waarin José Mojica Marins z’n eigenzinnige visie op het leven en de dood op een bizarre manier verbeeldt.

Het eerste verhaal gaat over het succes van een poppenmaker die zijn poppen mooie, levensechte ogen meegeeft. Samen met z’n vier prachtige dochters werkt hij dag en nacht om aan de vraag van zijn klanten te kunnen voldoen. Het gerucht gaat dat het
verdiende geld wordt bewaard in het huis. Genoeg aanleiding voor vier mannen om de poppenmaker en z’n dochters te gaan bezoeken. Bij nader inzien toch niet zo’n goed idee.

Het tweede verhaal ‘Obsessie’ is één van Mojica Marins’ meesterwerken, prachtig geënceneerd en gefilmd. In een poëtisch verhaal wordt de kijker geconfronteerd met het taboe op necrofilie. Een ballonverkoper wordt verliefd op een mooie jonge vrouw; een onbereikbare en onbeantwoorde liefde. Pas als de jonge vrouw onverwacht sterft, ziet hij kans het bed liefdevol met haar te delen.

Het laatste verhaal,’ Ideologie’ is Mojica Marins’ meest geweld-dadige film, bewust gruwelijk en barbaars. Professor Oaxiac Odez probeert de evolutietheorie uit te leggen aan ongelovigen door te bewijzen dat het instinct de meest krachtige manifestatie van de wil is, sterker dan liefde. Waanzin en kannibalisme zijn de ingrediënten van een echt “banquet from hell “.

TOT DE VOLGENDE!

Commentaren

nieuwe series komt uit woensdag: prison break seizoen 3
op 4/9 californication (wordt vanaf vandaag getoond op 2BE)
Groetjes
http://yourpaintedsmile.blogspot.com

Gepost door: frantic | 01-09-08

De commentaren zijn gesloten.