01-09-08

Belgische en Nederlandse series: Familie (1)

Ik beloofde jullie dit weekend iets nieuws. Het weekend was echter spijtig genoeg niet haalbaar. Vanaf vandaag – dit zal niet elke dag zijn wegens school – worden verschillende Belgische en Nederlandse series en soaps besproken. Zo beperken we ons niet enkel op de nieuwe DVD-releases.

 

Inhoud:

Vandaag volgt het eerste deel van Familie. Na Familie kan u ook Wittekerke, Thuis, Onderweg Naar Morgen, Goede Tijden Slechte Tijden, Zone Stad, F.C. De Kampioenen, Flikken, Flikken Maastricht en andere verwachten. Het staat nog niet vast in welke volgorde ze gaan komen.

 

Van Familie zijn er in totaal al 3889 afleveringen uitgezonden. Vanaf 1 september zal Familie elke dag te zien zijn op VTM. Vandaag bespreken we het begin en het eerste seizoen. Volgende keer krijgt u het tweede en het derde seizoen en zo verder tot het achttiende seizoen.

 

Familie (1991 - ?):

De eerste soap die we bespreken is Familie. De soap is sinds maandag 30 december 1991 elke werkdag op TV. Sinds enkele jaren loopt de soap ook door op zaterdag. Van de oorspronkelijke cast zijn er nog maar enkelen over. Jef De Smedt (Jan van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Thielens / Dierickx), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Anne Somers (Veronique van de Cavaye / Van den Bossche #1) en Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter) zijn degene die, op de laatste twee na, elke werkdag op TV te zien waren. Alle acteurs die ooit in Familie hebben gespeeld opnoemen zou onmogelijk zijn. Daarvoor zou ik jullie willen doorverwijzen naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personages_van_Familie.

 

Seizoen 1 :

In het eerste seizoen zullen heel wat ‘jonge’ acteurs hun opwachting maken. Tot dan onbekende acteurs die toch een kans kregen. Uiteindelijk blijven er na achttien jaar slechts vijf over, die zijn eerder al genoemd. In totaal doen er nog slechts acht personages vanaf de eerste aflevering mee. Drie daarvan worden nu door een andere acteur gebracht.

 

De hoofdcast van toen bestond uit: Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter), Anne Somers (Véronique van den Bossche), Jef de Smedt (Jan van den Bossche), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Dierckx), Lieselotte Mariën (Mieke van den Bossche), Erik Goossens (Peter van den Bossche), Christophe Du Jardin (Bart van den Bossche), Steve Mees (Pierrot van den Bossche), Karel Deruwe (Guido van den Bossche), Riet van Gool (Monique Stevens), Guido Horckmans (Walter Dierckx), Hilde de Roeck (Marleen van den Bossche), Bob Stijnen (François van den Bossche) en Nini van der Auwera (Simonne Vercauteren).

 

Verhaallijnen:

Veel verhaallijnen waren er tijdens het eerste seizoen nog niet echt. Toen werd alles wat uitgerekt zodat de soap langer zou kunnen blijven bestaan. De verhaallijnen van toen waren:

 

De secretaresse: Jan flikflooit met Babette, de verleidelijke secretaresse, war leidt tot ruzies met zijn vrouw Monique.

Het perfecte huwelijk: Guido heeft samen met zijn vrouw Marie-Rose en hun kinderen Peter en Veronique een perfect huwelijk, toch, zo denkt de buitenwereld ervan, maar achter de muren van hun grote villa is het niet al goud dat blinkt.

De verkrachting: Peter wordt opgepakt door de politie. Birgit beschuldigt hem van verkrachting. Iedereen twijfels aan haar verhaal… maar waarom was Peter een half uur voor de verkrachting nog in de kamer van Birgit?

De zwangerschap: Veronique is zwanger!

Het ongeval: Bij het vertrek op vakantie worden Guido, Marie-Rose en hun dochter Véronique het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval.

 

Op het einde van het seizoen moest er natuurlijk ook een cliffhanger zijn. Birgit, de vriendin van Picasso, zou verkracht zijn door Peter. Guido, Marie-Rose en Véronique hadden een zwaar ongeluk. Overleeft Véronique het ongeluk en is Peter echt schuldig aan de verkrachting? De kijkers moesten toen twee maanden wachten, jullie kunnen het in het volgende deel lezen!

10:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (1) | Tags: soapserie, belgie, familie |  Facebook |

Commentaren

the addams family the addams family (3 delen) is nu ook verkrijgbaar in 1 box, in de free record 49.99.
http://yourpaintedsmile.blogspot.com
bekijk de notice op de blogspot hierboven
thanks

Gepost door: frantic | 01-09-08

De commentaren zijn gesloten.