08-09-08

Verwacht!

Welke releases gebeuren deze week nog? U krijgt het allemaal te zien in dit bericht!

Onder meer het twaalfde seizoen van ER, There Will Be Blood, het tweede seizoen van Joey, Heroes seizoen 1 + 2, The Perfect Storm, Falcon Beach seizoen 1, Damages seizoen 1, Painkiller Jane seizoen 1 en Kidnapped seizoen 1 komen deze week nog uit. Hieronder volgt een volledig overzicht. (Het is uiteraard wel mogelijk dat ik er nog een aantal gemist heb!)

DatumTitel
10/sep A Bit of Fry and Lauri: seizoen 1
10/sepAre You Being Served?: seizoen 6
10/sepBeowulf Director's Cut
10/sepCharlie en Lola: seizoen 1 (Deel 4)
10/sepChips: seizoen 2
10/sepDunya & Dessie
10/sepE.R.: seizoen 12 (3DVD)
10/sepGavin & Stacie: seizoen 1
10/sepGigi
10/sepGone Baby Gone
10/sepIt Ain't Half Hot Mum: seizoen 3
10/sepIt Ain't Half Hot Mum: seizoen 4
10/sepJoey: seizoen 2
10/sepLittle Britain Abroad
10/sepMorrison Krijgt een Zusje
10/sepOne Flew Over the Cuckoo's Nest
10/sepSpongeBob: Atlant. Squarepanti
10/sepSupernatural: seizoen 3 Vol. 1
10/sepThe Perfect Storm
10/sepThe Spiderwick Chronicles
10/sepThere Will Be Blood
10/sepYou Rang, M'Lord?: seizoen 1
10/sepAllo, 'Allo: seizoen 5 (Deel 1)
10/sepJumper
10/sepHaunted Mansion
10/sepMiramax Steelbooks: Clerks: Collectors Edition
10/sepMiramax Steelbooks: Cold Mountain
10/sepMiramax Steelbooks: Crow 1 + 2 Duopack Steelbook
10/sepMiramax Steelbooks: Collectors Edition
10/sepShall We Dance
11/sepAlain Delon Collection
11/sepArie & Sylvester: Grote Spektakel Show
11/sepBrigitte Bardot Collection
11/sepDamages: seizoen 1
11/sepFalcon Beach: seizoen 1
11/sepHarold Lloyd Collection
11/sepHawai Five-O: seizoen 4
11/sepHeroes: seizoen 1
11/sepHeroes: seizoen 2
11/sepJean-Luc Godard Collection
11/sepJean-Paul Belmonde Collection
11/sepKidnapped: seizoen 1
11/sepKing of Queens: seizoen 4
11/sepLaw & Order: S.V.U.: seizoen 5
11/sepLouis De Funes Ultimate Collection
11/sepMacGyver: seizoen 6
11/sepPainkiller Jane: seizoen 1
11/sepRomy Schneider Collection
11/sepRoxy Hunter and the Secret of the Shaman
11/sepThe Tudors: seizoen 1
11/sepUEFA Euro 2008: All the Goals
11/sepWinx Club: Het Geheim van het Verloren Rijk
11/sepYear of the Dog
11/sepAleksandra
11/sepDead Man's Shoes
11/sepThe Signal
13/sepKoos Albert - Vechten voor Geluk

15:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv-serie |  Facebook |

Maandag 8 september

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases dinsdag 9 september:

Dinsdag zijn er enkel releases van Bridge Entertainment. Vooral de kinderen zullen blij zijn. Voor hen komt namelijk de Ark van Noah uit en het eerste deel van Wolleke. Ook de ‘iets oudere’ mensen onder ons zullen blij zijn met de release van Ons Geluk!

 

Titel

Drager

Distributeur

Prijs

Kijkwijzer

Genre

De Ark van Noah

DVD

Bridge Entertainment

10,19

6+ (eng)

Animatie/Kids/Familie

Ons Geluk: seizoen 1

DVD

Bridge Entertainment

48,39

AL

Drama/TV-Serie

Prehistoric Park (6DVD)

DVD

Bridge Entertainment

20,89

6+ (eng)

Documentaire/TV-Serie

Wolleke: Deel 1

DVD

Bridge Entertainment

7,99

AL

Animatie/Kids/Familie

 

 

De Ark van Noah (2007):

Prachtige animatie, wervelende personages, een inspirerend verhaal over vriendschap en vertrouwen een flinke portie humor maken van De Ark van Noah de ideale familiefilm. Bovendien zit de film vol leuke muziek. Dit avontuur van 83 minuten is geheel Nederlands gesproken. Heel wat bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs lenen hun stem aan de grappige personages.

 

Beschrijving:

God was er helemaal klaar mee. De mensen hadden van de aarde een grote puinhoop gemaakt, en Hij zag geen andere uitweg dan het sturen van een gigantische vloedgolf die alles zou zuiveren. De gemoedelijke Noah kreeg de opdracht om een enorme ark te bouwen waar plaats moest zijn voor een vrouwtje en een mannetje van alle dieren die op aarde leefden. Dat zorgde voor grote opschudding in het dierenrijk, want wie mocht mee en wie niet? Er is ook nog een ander probleem. Hoe zorg je ervoor dat de tijgers de konijnen niet opeten? Of hoe voorkom je dat de krokodillen de poten van de nijlpaarden eraf bijten?

Ons Geluk: seizoen 1 (1995):

Ons Geluk, de parel aan de kroon van vtm, evoceert op prchtige wijze het Brabant van de jaren 50. Deze serie, die in 1995 op het scherm kwam, baande de weg voor vele gelijkaardige producties die volgden en zette tevens een standaard die moeilijk te evenaren viel.

Beschrijving:

In het landelijke Lagerzeel ontmoeten een aantal personages uit de boeken van Walschap elkaar. René Hox is de zoon van Tist en Trien, de vrije vogels van het dorp. Door het intense contact met het burgerlijke milieu begint René van zijn ouders te vervreemden. Hij wordt door Brouwer Onckeloms in huis genomen en leert de Westvlaamse, katholieke Leontien kennen. Zij zal de rest van zijn levensloop en zijn geluk bepalen. Tor, één van de twee zonen van Muys, lijkt daarentegen voor het ongeluk geboren. Hij wordt letterlijk het huis uit geschopt. Zelfs wanneer hij zijn grote liefde Vera voor zich wint, blijkt het noodlot zich tegen hen te keren. Zijn broer Cel hervindt na een ongelukkige liefdesgeschiedenis met een Française zijn evenwicht en belandt in de stevige armen van Mie Zaterdag.

 

Prehistoric Park (2006):

99,9 % van alle dieren die ooit geleefd hebben, zijn nu uitgestorven. Stel je eens voor dat je terug in tijd kunt reizen om die dieren te zien. En stel je dan voor dat je ze mee kunt nemen naar onze tijd, zodat ze kunnen overleven. Dat is precies wat Nigel Marven heeft gedaan...

In deze spannende 'Real Life Adventure' zien we hoe de beroemde zoöloog Nigel Marven terugreist naar prehistoische tijden, om daar de meest bijzondere dieren te vinden om mee terug te neme
n naar zijn Prehistoric Park. Daar staat een team van toegewijde experts klaar om de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te verzorgen, maar dat is niet zo makkelijk als ze hadden gedacht...

De combinatie van avontuur, spanning en prachtige, levensechte animatietechnieken zorgen ervoor dat deze serie niet alleen informatief is, maar ook zeer leuk om naar te kijken. Een bijzonder avontuur voor de hele familie!

DVD Lijst:
1. T-Rex Returns
2.
Mammoth
3. Dino-Birds
4. Saving the Sabre Tooth
5. The Bug House
6.
Giant Croc

 

Wolleke: deel 1 (2008):

Deze animatieserie voor peuters duurt 75 minuten en wordt voorgelezen door Kelly Pfaff! De verhalen zijn gebaseerd op de voorleesboekjes van schrijver Dick Hoogeveen.

 

Beschrijving:

Kijk, daar heb je Wolleke! Wolleke is een nieuwsgierig schaapje met een prachtige witte vacht en een heleboel vriendjes. Samen beleven ze een hoop avonturen die, naast spannend en grappig, ook erg leerzaam zijn. En is er een probleem, dan is er altijd wel iemand met een slimme oplossing.

07-09-08

Zondag 7 september

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases maandag 8 september:

Sinds gisteren krijgt u de releaselijst op een andere manier. Nu staat er ook de titels bij van wat er in die kolom staat. Zo is alles overzichtelijker! Maandag komt er een nieuwe Ernst, Bobbie en de rest uit en een show van Jeff Dunham.

 

Titel

Drager

Distributeur

Prijs

Kijkwijzer

Genre

Ernst, Bobbie en de rest: Een Bruid voor de Boswachter

DVD

CNR Records

7,99

AL

Kids/Familie

Jeff Dunham: Spark of Insanity

DVD

PIAS

€17,99

AL

Humor

 

Ernst, Bobbie en de rest: Een Bruid voor de Boswachter (2008):

Ernst, Bobbie en de rest is al lang een vaste waarde in Nederland. Ook nu zijn ze er weer met een spannend en leuk verhaal. Het verhaal duurt in totaal ongeveer 90 minuten.

 

Beschrijving:

De Boswachter gaat trouwen met een heel bijzondere vrouw. Alleen is hij zo van de kaart en zo zenuwachtig dat hij de hulp inroept van Ernst en Bobbie. Ernst en Bobbie helpen met de voorbereidingen en besluiten op een goed moment om de bruid te gaan halen. Alleen blijkt zij in de Stille Zuidzee te wonen en heeft zij niet veel goeds in de zin……… Ernst en Bobbie zingen er in deze show weer lustig op los met allerlei bekende liedjes van hun tv-programma. En zoals zo vaak gebeurt, komen de twee helden in allerlei verwikkelingen terecht en gaat alles op het laatst nog maar nèt goed. Een bruid voor de Boswachter is anderhalf uur genieten van die twee soepkippen die van elke show weer een geweldig feest maken! Superleuk voor de kinderen maar er valt ook heel veel te lachen voor de ouders.

1. Ernst, Bobbie en de rest
2. Elektriciteit
3. O, nee
4. Red het bos en de dieren
5. Mijn konijn
6. Hee hallo!
7. Het lijkt hier wel vakantie
8.Wachten duurt zo lang
9. Ontsnapt
10. Je bent een soepkip
11. De boswachter heeft een vrouw

 

Jeff Dunham: Spark of Insanity (2007):

De regie van deze opname in het historische Warner Theater in Washington D.C. staat op naam van Michael Simon. In de hoofdrol speelt onder meer Achmed the Dead Terrorist (Jeff Dunham). De show duurt 119 minuten en maakt je zeker aan het lachen!

 

Extra’s op DVD:

Met 'Nederlands ondertiteld' sticker op de verpakking!
The making of Melvin
Verassende politieke aankondiging van Walter
What would you put on a stick?

06-09-08

 

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

Releases donderdag 4 september:

7 Seconds

Blu-Ray

Sony Pictures

Broken Trail

Blu-Ray

Sony Pictures

Californication: seizoen 1

Blu-Ray

Paramount

Freedomland

Blu-Ray

Sony Pictures

Get Smart: De Complete Serie

DVD

Sony Pictures

Half Past Dead

Blu-Ray

Sony Pictures

Heroes: seizoen 1

DVD

 

I Know What You Did Last Summer

Blu-Ray

Sony Pictures

I Still Know What You Did Last Summer

Blu-Ray

Sony Pictures

In the Line of Fire

Blu-Ray

Sony Pictures

Jericho: seizoen 1

DVD

Paramount

Maid in Manhatten

DVD

Sony Pictures

Maximum Risk

Blu-Ray

Sony Pictures

Mona Lisa Smile

Blu-Ray

Sony Pictures

Mork & Mindy: seizoen 3

Blu-Ray

Paramount

My Super Sweet 16: seizoen 1 + 2

DVD

Paramount

The Hills: seizoen 2

DVD

Paramount

The Ruins

DVD

Paramount

The Shield: seizoen 6

DVD

Sony Pictures

Urban Legend

Blu-Ray

Sony Pictures

 

Omdat ik het anders niet ga halen krijgt u nu enkel de lijst van de releases van donderdag 4 september! Vanaf de volgende ‘aflevering’ krijgt u terug alle informatie voor elke film of serie!

17:33 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv serie |  Facebook |

02-09-08

Releaselijst

Ik heb de reacties gelezen en heb ontdekt dat mijn releaselijst NIET compleet is/was..

daarom ben ik nu een volledig nieuwe lisjt aan het samenstellen. Dit neemt wel enig werk in beslag (heb ook nog school!). Maar ik zal proberen om de releases van 4 september toch nog online te krijgen! Mits dit niet lukt moet ik het helaas uitstellen.. Aangezien er geen releases zijn op 5-6-7-8 september zal ik de lijst van 4 september tijdens die dagen zeker online brengen! De lijst komt dus wel, maar waarschijnlijk iets later! U krijgt waarschijnlijk ook nog het volgende deel van onze nieuwe 'reeks' van FAMILIE!

SPOSNSER(S):
Ik zal het ook nog even hier melden (staat ook aan de rechterkant!). Omdat deze blog voorlopig goed draait, en ik denk dat ik hier 'een gat in de markt' heb gevonden, ben ik van plan om deze blog later over te zetten naar een professionele website! Dit kost echter geld.. Daarom ben ik (en later ook andere medewerkers!) op zoek naar enkele sponsers om de website te sponseren. De naam van dat bedrijf of wat dan ook komt dan ook in het groot op de website te staan (wat natuurlijk meer bezoekers opleverd!). Zelf zou ik opteren voor bedrijven die ook iets met DVD's ofzo doen, dat omdat dit een blog over de DVD releases is. Ook andere mogen natuurlijk! Dus weet je iemand of iets? Of ben jij bereidt om er geld in te steken (wat achteraf kan terugverdiend worden doormiddel van reclame en dergelijke!). Aarzel dan niet en contacteer mij zo snel mogelijk!  Natuurlijk is het ook mogelijk om u reeds op te stellen als bedrijf dat reclame wil maken op de website!

Het liefst werk ik dan met één sponser (dat is makkelijker), maar een website kost vrij veel (zeker om die nog te laten maken). Daarom mogen er ook meerdere sponsers komen zodat u uw geld snel(ler) terugverdiend heeft + een goede bonus --> mits de site goed draait! Daarna kunnen we eventueel afspraken maken voor een langer 'verblijf' op de website! (De sponsers hebben uiteraard voorrang, wat mij logisch lijkt!)

Dit project hoop ik nog te verwezelijken ergens voor december. Mijn deadline is dan ook 31 december 2008! Ik hoop dan ook dat dit lukt om binnen de vier maanden een sponser(s) te hebben. Of de site dan gaat af zijn is een groot vraagteken.

23:31 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sponser |  Facebook |

Dinsdag 2 september.

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases woensdag 3 september:

De DVD releases komen voor woensdag van Fox en RCV. Fox brengt maarliefst de eerste drie seizoenen uit op Blu-ray Disc. Het derde seizoen komt ook nu uit op DVD. RCV brengt dan weer Pokemon (eerder al besproken!) en The Eye uit.  RCV brengt ook een ‘ontsnappingsfilm’ uit, namelijk Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay.

 

  • Prison Break: seizoen 1 – Blu-ray Disc (Fox) €46,49
  • Prison Break: seizoen 2 – Blu-ray Disc (Fox) €46,49
  • Prison Break: seizoen 3 – DVD + Blu-ray Disc (Fox) €55,39
  • Pokemon Ranger en de Tempel van de Zee (RCV)
  • Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (RCV) €12,89
  • The Eye (RCV)

 

Prison Break: seizoen 1:

In het begin wilde het bedrijf FOX van Prison Break een miniserie van tien afleveringen maken. De bedenker, Paul Scheuring, kreeg door het succes van soortgelijke series als 24 en Lost toch zijn serie van FOX.  De hoofdrol ging naar Wentworth Miller. Miller speelt Michael Scofield, de meesterlijke ontsnapper. Zijn broer, Lincoln Burrows, wordt gespeeld door Dominic Purcell. Andere hoofdrollen waren voor Stacy Keach (Henry Pope), Robin Tunney (Veronica Donovan), Frank Grillo (Nick Savrinn), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Marshall Allman (Lincoln “LG” Burrows, Jr.), Peter Stormare (John Abruzzi), Wade Williams (Captain Brad Bellick), Sarah Wayne Callies (Dokter Sara Tancredi) en Robert Knepper (Theodore “T-Bag” Bagwell). Natuurlijk speelden er nog veel meer mensen in Prison Break mee. Ik ga ze nu niet allemaal opsommen, want dan wordt het te veel. Daarom krijgt u binnenkort van Prison Break iets soortgelijk als nu van Familie. Ook van andere series zoals Lost en 24 (die eerder al vernoemd zijn) wordt dit het geval!

 

Beschrijving:

Lincoln Burrows is ter dood veroordeeld na schuldig te zijn bevonden voor de moord op de broer van de vice-president. Hij blijft volhouden onschuldig te zijn, maar alleen zijn broer Michael gelooft hem. Michael onderneemt drastische maatregelen om zijn broer te helpen, daarbij gebruikmakend van het feit dat hij in het verleden als ingenieur betrokken is geweest bij de nieuwbouw en verbetering van de gevangenis waar zijn broer zit te wachten op zijn executie: de elektrische stoel. Zijn kennis laat hij doormiddel van ‘inkt’ op zijn lichaam verstoppen en nadat hij zichzelf heeft laten arresteren komt hij in dezelfde gevangenis terecht. Terwijl de twee aan hun ontsnapping werken, blijkt dat er achter Lincolns’ veroordeling een grote samenzwering schuilt. Terwijl hun jeugdvriendin en advocate buiten de gevangenis de samenzwering probeert te ontraffelen, werken de twee broers stug door aan hun plan. Ontsnappen zal bijna onmogelijk worden, maar ze doen wat ze kunnen…

 

Prison Break: seizoen 2:

In dit tweede seizoen draait alles om ‘The Fox River 8’. De eerste aflevering uit seizoen twee begint acht uur na de ontsnapping. ‘The Fox River 8’ bestaan uit: Michael Scofield, Lincoln Burrows, Fernando Sucre, David “Teener” Apolskis, Charles “Haywire” Patoshik, John Abruzzi, Theodore “T-Bag” Bagwell en Benjamin Miles “C-Note” Franklin. Alexandre Mahone en zijn team zitten de acht op de hielen. Toch gaan de acht op zoek naar de schat van Westmoreland. Sara Tandredi ligt in tussentijd in het ziekenhuis met een overdosis. Lukt het de acht om niet gepakt te worden? Of worden ze alsnog gegrepen?

 

Prison Break: seizoen 3:

In de laatste aflevering was te zien hoe Michael T-Bag, Bellick en Mahone werden opgepakt in Panama. Ze werden naar de gevangenis Soná gebracht dat net buiten Panama-stad ligt. Nu zijn de rollen omgekeerd en probeert Lincoln zijn broer uit de gevangenis te halen. Niet veel later wordt hij gebeld door zijn zoon LJ. Nadat hij naar de afgesproken plek ging kam Lincoln erachter dat LJ en Sara gegijzeld worden door The Company. Michael moet voor hen James Whistler uit de gevangenis van Panama halen. Dankzij de schrijversstaking in de USA bestaat dit seizoen slechts uit dertien inplaats 22 afleveringen.

 

Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (2008):

Deze komedie uit 2008 is geregisseerd door Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg. John Cho (Down to Earth, Pavilion of Women), Kal Penn (Namesaken, Superman Returns), Rob Corddry en Jack Conley spleen de hoofrollen. De film duurt ongeveer honderd minuten.

 

Beschrijving:

Harold en Kumar zijn terug! En waren ze eerst volledig stoned op zoek naar de beste hamburger, nu gaan ze naar het paradijs voor elke wiet-freak: Amsterdam!!! Maar dan moet je niet proberen om net zo high te worden als het vliegtuig waar je in zit. En als je medepassagiers je, met je waterpijp, ook nog eens aanzien voor het debiele broertje van Osama Bin Laden, heb je de poppen aan het dansen! Dat wordt een enkeltje Guantanamo Bay! Maar net zo snel als ze binnen zijn, staan ze ook weer buiten. Op de vlucht voor de autoriteiten komen ze terecht op een KKK-meeting, de ranch van George W. Bush, bij een stel echte rednecks en ondertussen vragen ze zich een ding af: What would Neil Patrick Harris do?

 

The Eye (2008):

Deze ‘trillende-horror’ staat op naam van David Moreau en Xavier Palud. De film werd op 3 april 2008 losgelaten op het publiek. Op 5 augustus van datzelfde jaar kwam de film hier uit voor de verhuur. Nu kunnen de mensen de film ook kopen in de winkel. Onder meer Jessica Alba, Parker Posey, Alessandro Nivola en Rade Serbedzija spelen in de hoofdrol.

 

Beschrijving:

Sydney (Jessica Alba) is een succesvolle en onafhankelijke, maar sinds haar jeugd blinde, violiste. Na het ondergaan van een langverwachte hoornvliestransplantatie kan ze weer zien. Haar blijdschap is echter van korte duur als duistere schaduwen en angstaanjagende beelden haar lijken te achtervolgen. Is dit een bijwerking van de operatie? Is het haar fantasie die op hol slaat? Het lijkt er op dat de anonieme oogdonor een deur heeft geopend naar een andere wereld, die alleen Sydney kan zien.

 U krijgt geen bespreking van de Pokemon film. Daarvoor raad ik aan om in het archief te kijken of de tag Pokemon in te typen. Ik kan alvast verklappen dat er op 4 september maarliefst achttien DVD’s uitkomen bij ons! Het zal onder meer: Mona Lisa Smile en de eerste twee seizoenen van Heroes zijn! Tot dan!

10:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv-serie, prison, break, pokemon, harold, kumar, escape, from, guantanamo, bay, the, eye |  Facebook |

01-09-08

Belgische en Nederlandse series: Familie (1)

Ik beloofde jullie dit weekend iets nieuws. Het weekend was echter spijtig genoeg niet haalbaar. Vanaf vandaag – dit zal niet elke dag zijn wegens school – worden verschillende Belgische en Nederlandse series en soaps besproken. Zo beperken we ons niet enkel op de nieuwe DVD-releases.

 

Inhoud:

Vandaag volgt het eerste deel van Familie. Na Familie kan u ook Wittekerke, Thuis, Onderweg Naar Morgen, Goede Tijden Slechte Tijden, Zone Stad, F.C. De Kampioenen, Flikken, Flikken Maastricht en andere verwachten. Het staat nog niet vast in welke volgorde ze gaan komen.

 

Van Familie zijn er in totaal al 3889 afleveringen uitgezonden. Vanaf 1 september zal Familie elke dag te zien zijn op VTM. Vandaag bespreken we het begin en het eerste seizoen. Volgende keer krijgt u het tweede en het derde seizoen en zo verder tot het achttiende seizoen.

 

Familie (1991 - ?):

De eerste soap die we bespreken is Familie. De soap is sinds maandag 30 december 1991 elke werkdag op TV. Sinds enkele jaren loopt de soap ook door op zaterdag. Van de oorspronkelijke cast zijn er nog maar enkelen over. Jef De Smedt (Jan van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Thielens / Dierickx), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Anne Somers (Veronique van de Cavaye / Van den Bossche #1) en Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter) zijn degene die, op de laatste twee na, elke werkdag op TV te zien waren. Alle acteurs die ooit in Familie hebben gespeeld opnoemen zou onmogelijk zijn. Daarvoor zou ik jullie willen doorverwijzen naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personages_van_Familie.

 

Seizoen 1 :

In het eerste seizoen zullen heel wat ‘jonge’ acteurs hun opwachting maken. Tot dan onbekende acteurs die toch een kans kregen. Uiteindelijk blijven er na achttien jaar slechts vijf over, die zijn eerder al genoemd. In totaal doen er nog slechts acht personages vanaf de eerste aflevering mee. Drie daarvan worden nu door een andere acteur gebracht.

 

De hoofdcast van toen bestond uit: Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter), Anne Somers (Véronique van den Bossche), Jef de Smedt (Jan van den Bossche), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Dierckx), Lieselotte Mariën (Mieke van den Bossche), Erik Goossens (Peter van den Bossche), Christophe Du Jardin (Bart van den Bossche), Steve Mees (Pierrot van den Bossche), Karel Deruwe (Guido van den Bossche), Riet van Gool (Monique Stevens), Guido Horckmans (Walter Dierckx), Hilde de Roeck (Marleen van den Bossche), Bob Stijnen (François van den Bossche) en Nini van der Auwera (Simonne Vercauteren).

 

Verhaallijnen:

Veel verhaallijnen waren er tijdens het eerste seizoen nog niet echt. Toen werd alles wat uitgerekt zodat de soap langer zou kunnen blijven bestaan. De verhaallijnen van toen waren:

 

De secretaresse: Jan flikflooit met Babette, de verleidelijke secretaresse, war leidt tot ruzies met zijn vrouw Monique.

Het perfecte huwelijk: Guido heeft samen met zijn vrouw Marie-Rose en hun kinderen Peter en Veronique een perfect huwelijk, toch, zo denkt de buitenwereld ervan, maar achter de muren van hun grote villa is het niet al goud dat blinkt.

De verkrachting: Peter wordt opgepakt door de politie. Birgit beschuldigt hem van verkrachting. Iedereen twijfels aan haar verhaal… maar waarom was Peter een half uur voor de verkrachting nog in de kamer van Birgit?

De zwangerschap: Veronique is zwanger!

Het ongeval: Bij het vertrek op vakantie worden Guido, Marie-Rose en hun dochter Véronique het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval.

 

Op het einde van het seizoen moest er natuurlijk ook een cliffhanger zijn. Birgit, de vriendin van Picasso, zou verkracht zijn door Peter. Guido, Marie-Rose en Véronique hadden een zwaar ongeluk. Overleeft Véronique het ongeluk en is Peter echt schuldig aan de verkrachting? De kijkers moesten toen twee maanden wachten, jullie kunnen het in het volgende deel lezen!

10:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (1) | Tags: soapserie, belgie, familie |  Facebook |