08-09-08

Verwacht!

Welke releases gebeuren deze week nog? U krijgt het allemaal te zien in dit bericht!

Onder meer het twaalfde seizoen van ER, There Will Be Blood, het tweede seizoen van Joey, Heroes seizoen 1 + 2, The Perfect Storm, Falcon Beach seizoen 1, Damages seizoen 1, Painkiller Jane seizoen 1 en Kidnapped seizoen 1 komen deze week nog uit. Hieronder volgt een volledig overzicht. (Het is uiteraard wel mogelijk dat ik er nog een aantal gemist heb!)

DatumTitel
10/sep A Bit of Fry and Lauri: seizoen 1
10/sepAre You Being Served?: seizoen 6
10/sepBeowulf Director's Cut
10/sepCharlie en Lola: seizoen 1 (Deel 4)
10/sepChips: seizoen 2
10/sepDunya & Dessie
10/sepE.R.: seizoen 12 (3DVD)
10/sepGavin & Stacie: seizoen 1
10/sepGigi
10/sepGone Baby Gone
10/sepIt Ain't Half Hot Mum: seizoen 3
10/sepIt Ain't Half Hot Mum: seizoen 4
10/sepJoey: seizoen 2
10/sepLittle Britain Abroad
10/sepMorrison Krijgt een Zusje
10/sepOne Flew Over the Cuckoo's Nest
10/sepSpongeBob: Atlant. Squarepanti
10/sepSupernatural: seizoen 3 Vol. 1
10/sepThe Perfect Storm
10/sepThe Spiderwick Chronicles
10/sepThere Will Be Blood
10/sepYou Rang, M'Lord?: seizoen 1
10/sepAllo, 'Allo: seizoen 5 (Deel 1)
10/sepJumper
10/sepHaunted Mansion
10/sepMiramax Steelbooks: Clerks: Collectors Edition
10/sepMiramax Steelbooks: Cold Mountain
10/sepMiramax Steelbooks: Crow 1 + 2 Duopack Steelbook
10/sepMiramax Steelbooks: Collectors Edition
10/sepShall We Dance
11/sepAlain Delon Collection
11/sepArie & Sylvester: Grote Spektakel Show
11/sepBrigitte Bardot Collection
11/sepDamages: seizoen 1
11/sepFalcon Beach: seizoen 1
11/sepHarold Lloyd Collection
11/sepHawai Five-O: seizoen 4
11/sepHeroes: seizoen 1
11/sepHeroes: seizoen 2
11/sepJean-Luc Godard Collection
11/sepJean-Paul Belmonde Collection
11/sepKidnapped: seizoen 1
11/sepKing of Queens: seizoen 4
11/sepLaw & Order: S.V.U.: seizoen 5
11/sepLouis De Funes Ultimate Collection
11/sepMacGyver: seizoen 6
11/sepPainkiller Jane: seizoen 1
11/sepRomy Schneider Collection
11/sepRoxy Hunter and the Secret of the Shaman
11/sepThe Tudors: seizoen 1
11/sepUEFA Euro 2008: All the Goals
11/sepWinx Club: Het Geheim van het Verloren Rijk
11/sepYear of the Dog
11/sepAleksandra
11/sepDead Man's Shoes
11/sepThe Signal
13/sepKoos Albert - Vechten voor Geluk

15:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv-serie |  Facebook |

Maandag 8 september

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases dinsdag 9 september:

Dinsdag zijn er enkel releases van Bridge Entertainment. Vooral de kinderen zullen blij zijn. Voor hen komt namelijk de Ark van Noah uit en het eerste deel van Wolleke. Ook de ‘iets oudere’ mensen onder ons zullen blij zijn met de release van Ons Geluk!

 

Titel

Drager

Distributeur

Prijs

Kijkwijzer

Genre

De Ark van Noah

DVD

Bridge Entertainment

10,19

6+ (eng)

Animatie/Kids/Familie

Ons Geluk: seizoen 1

DVD

Bridge Entertainment

48,39

AL

Drama/TV-Serie

Prehistoric Park (6DVD)

DVD

Bridge Entertainment

20,89

6+ (eng)

Documentaire/TV-Serie

Wolleke: Deel 1

DVD

Bridge Entertainment

7,99

AL

Animatie/Kids/Familie

 

 

De Ark van Noah (2007):

Prachtige animatie, wervelende personages, een inspirerend verhaal over vriendschap en vertrouwen een flinke portie humor maken van De Ark van Noah de ideale familiefilm. Bovendien zit de film vol leuke muziek. Dit avontuur van 83 minuten is geheel Nederlands gesproken. Heel wat bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs lenen hun stem aan de grappige personages.

 

Beschrijving:

God was er helemaal klaar mee. De mensen hadden van de aarde een grote puinhoop gemaakt, en Hij zag geen andere uitweg dan het sturen van een gigantische vloedgolf die alles zou zuiveren. De gemoedelijke Noah kreeg de opdracht om een enorme ark te bouwen waar plaats moest zijn voor een vrouwtje en een mannetje van alle dieren die op aarde leefden. Dat zorgde voor grote opschudding in het dierenrijk, want wie mocht mee en wie niet? Er is ook nog een ander probleem. Hoe zorg je ervoor dat de tijgers de konijnen niet opeten? Of hoe voorkom je dat de krokodillen de poten van de nijlpaarden eraf bijten?

Ons Geluk: seizoen 1 (1995):

Ons Geluk, de parel aan de kroon van vtm, evoceert op prchtige wijze het Brabant van de jaren 50. Deze serie, die in 1995 op het scherm kwam, baande de weg voor vele gelijkaardige producties die volgden en zette tevens een standaard die moeilijk te evenaren viel.

Beschrijving:

In het landelijke Lagerzeel ontmoeten een aantal personages uit de boeken van Walschap elkaar. René Hox is de zoon van Tist en Trien, de vrije vogels van het dorp. Door het intense contact met het burgerlijke milieu begint René van zijn ouders te vervreemden. Hij wordt door Brouwer Onckeloms in huis genomen en leert de Westvlaamse, katholieke Leontien kennen. Zij zal de rest van zijn levensloop en zijn geluk bepalen. Tor, één van de twee zonen van Muys, lijkt daarentegen voor het ongeluk geboren. Hij wordt letterlijk het huis uit geschopt. Zelfs wanneer hij zijn grote liefde Vera voor zich wint, blijkt het noodlot zich tegen hen te keren. Zijn broer Cel hervindt na een ongelukkige liefdesgeschiedenis met een Française zijn evenwicht en belandt in de stevige armen van Mie Zaterdag.

 

Prehistoric Park (2006):

99,9 % van alle dieren die ooit geleefd hebben, zijn nu uitgestorven. Stel je eens voor dat je terug in tijd kunt reizen om die dieren te zien. En stel je dan voor dat je ze mee kunt nemen naar onze tijd, zodat ze kunnen overleven. Dat is precies wat Nigel Marven heeft gedaan...

In deze spannende 'Real Life Adventure' zien we hoe de beroemde zoöloog Nigel Marven terugreist naar prehistoische tijden, om daar de meest bijzondere dieren te vinden om mee terug te neme
n naar zijn Prehistoric Park. Daar staat een team van toegewijde experts klaar om de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te verzorgen, maar dat is niet zo makkelijk als ze hadden gedacht...

De combinatie van avontuur, spanning en prachtige, levensechte animatietechnieken zorgen ervoor dat deze serie niet alleen informatief is, maar ook zeer leuk om naar te kijken. Een bijzonder avontuur voor de hele familie!

DVD Lijst:
1. T-Rex Returns
2.
Mammoth
3. Dino-Birds
4. Saving the Sabre Tooth
5. The Bug House
6.
Giant Croc

 

Wolleke: deel 1 (2008):

Deze animatieserie voor peuters duurt 75 minuten en wordt voorgelezen door Kelly Pfaff! De verhalen zijn gebaseerd op de voorleesboekjes van schrijver Dick Hoogeveen.

 

Beschrijving:

Kijk, daar heb je Wolleke! Wolleke is een nieuwsgierig schaapje met een prachtige witte vacht en een heleboel vriendjes. Samen beleven ze een hoop avonturen die, naast spannend en grappig, ook erg leerzaam zijn. En is er een probleem, dan is er altijd wel iemand met een slimme oplossing.

07-09-08

Zondag 7 september

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases maandag 8 september:

Sinds gisteren krijgt u de releaselijst op een andere manier. Nu staat er ook de titels bij van wat er in die kolom staat. Zo is alles overzichtelijker! Maandag komt er een nieuwe Ernst, Bobbie en de rest uit en een show van Jeff Dunham.

 

Titel

Drager

Distributeur

Prijs

Kijkwijzer

Genre

Ernst, Bobbie en de rest: Een Bruid voor de Boswachter

DVD

CNR Records

7,99

AL

Kids/Familie

Jeff Dunham: Spark of Insanity

DVD

PIAS

€17,99

AL

Humor

 

Ernst, Bobbie en de rest: Een Bruid voor de Boswachter (2008):

Ernst, Bobbie en de rest is al lang een vaste waarde in Nederland. Ook nu zijn ze er weer met een spannend en leuk verhaal. Het verhaal duurt in totaal ongeveer 90 minuten.

 

Beschrijving:

De Boswachter gaat trouwen met een heel bijzondere vrouw. Alleen is hij zo van de kaart en zo zenuwachtig dat hij de hulp inroept van Ernst en Bobbie. Ernst en Bobbie helpen met de voorbereidingen en besluiten op een goed moment om de bruid te gaan halen. Alleen blijkt zij in de Stille Zuidzee te wonen en heeft zij niet veel goeds in de zin……… Ernst en Bobbie zingen er in deze show weer lustig op los met allerlei bekende liedjes van hun tv-programma. En zoals zo vaak gebeurt, komen de twee helden in allerlei verwikkelingen terecht en gaat alles op het laatst nog maar nèt goed. Een bruid voor de Boswachter is anderhalf uur genieten van die twee soepkippen die van elke show weer een geweldig feest maken! Superleuk voor de kinderen maar er valt ook heel veel te lachen voor de ouders.

1. Ernst, Bobbie en de rest
2. Elektriciteit
3. O, nee
4. Red het bos en de dieren
5. Mijn konijn
6. Hee hallo!
7. Het lijkt hier wel vakantie
8.Wachten duurt zo lang
9. Ontsnapt
10. Je bent een soepkip
11. De boswachter heeft een vrouw

 

Jeff Dunham: Spark of Insanity (2007):

De regie van deze opname in het historische Warner Theater in Washington D.C. staat op naam van Michael Simon. In de hoofdrol speelt onder meer Achmed the Dead Terrorist (Jeff Dunham). De show duurt 119 minuten en maakt je zeker aan het lachen!

 

Extra’s op DVD:

Met 'Nederlands ondertiteld' sticker op de verpakking!
The making of Melvin
Verassende politieke aankondiging van Walter
What would you put on a stick?

06-09-08

 

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

Releases donderdag 4 september:

7 Seconds

Blu-Ray

Sony Pictures

Broken Trail

Blu-Ray

Sony Pictures

Californication: seizoen 1

Blu-Ray

Paramount

Freedomland

Blu-Ray

Sony Pictures

Get Smart: De Complete Serie

DVD

Sony Pictures

Half Past Dead

Blu-Ray

Sony Pictures

Heroes: seizoen 1

DVD

 

I Know What You Did Last Summer

Blu-Ray

Sony Pictures

I Still Know What You Did Last Summer

Blu-Ray

Sony Pictures

In the Line of Fire

Blu-Ray

Sony Pictures

Jericho: seizoen 1

DVD

Paramount

Maid in Manhatten

DVD

Sony Pictures

Maximum Risk

Blu-Ray

Sony Pictures

Mona Lisa Smile

Blu-Ray

Sony Pictures

Mork & Mindy: seizoen 3

Blu-Ray

Paramount

My Super Sweet 16: seizoen 1 + 2

DVD

Paramount

The Hills: seizoen 2

DVD

Paramount

The Ruins

DVD

Paramount

The Shield: seizoen 6

DVD

Sony Pictures

Urban Legend

Blu-Ray

Sony Pictures

 

Omdat ik het anders niet ga halen krijgt u nu enkel de lijst van de releases van donderdag 4 september! Vanaf de volgende ‘aflevering’ krijgt u terug alle informatie voor elke film of serie!

17:33 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv serie |  Facebook |

02-09-08

Releaselijst

Ik heb de reacties gelezen en heb ontdekt dat mijn releaselijst NIET compleet is/was..

daarom ben ik nu een volledig nieuwe lisjt aan het samenstellen. Dit neemt wel enig werk in beslag (heb ook nog school!). Maar ik zal proberen om de releases van 4 september toch nog online te krijgen! Mits dit niet lukt moet ik het helaas uitstellen.. Aangezien er geen releases zijn op 5-6-7-8 september zal ik de lijst van 4 september tijdens die dagen zeker online brengen! De lijst komt dus wel, maar waarschijnlijk iets later! U krijgt waarschijnlijk ook nog het volgende deel van onze nieuwe 'reeks' van FAMILIE!

SPOSNSER(S):
Ik zal het ook nog even hier melden (staat ook aan de rechterkant!). Omdat deze blog voorlopig goed draait, en ik denk dat ik hier 'een gat in de markt' heb gevonden, ben ik van plan om deze blog later over te zetten naar een professionele website! Dit kost echter geld.. Daarom ben ik (en later ook andere medewerkers!) op zoek naar enkele sponsers om de website te sponseren. De naam van dat bedrijf of wat dan ook komt dan ook in het groot op de website te staan (wat natuurlijk meer bezoekers opleverd!). Zelf zou ik opteren voor bedrijven die ook iets met DVD's ofzo doen, dat omdat dit een blog over de DVD releases is. Ook andere mogen natuurlijk! Dus weet je iemand of iets? Of ben jij bereidt om er geld in te steken (wat achteraf kan terugverdiend worden doormiddel van reclame en dergelijke!). Aarzel dan niet en contacteer mij zo snel mogelijk!  Natuurlijk is het ook mogelijk om u reeds op te stellen als bedrijf dat reclame wil maken op de website!

Het liefst werk ik dan met één sponser (dat is makkelijker), maar een website kost vrij veel (zeker om die nog te laten maken). Daarom mogen er ook meerdere sponsers komen zodat u uw geld snel(ler) terugverdiend heeft + een goede bonus --> mits de site goed draait! Daarna kunnen we eventueel afspraken maken voor een langer 'verblijf' op de website! (De sponsers hebben uiteraard voorrang, wat mij logisch lijkt!)

Dit project hoop ik nog te verwezelijken ergens voor december. Mijn deadline is dan ook 31 december 2008! Ik hoop dan ook dat dit lukt om binnen de vier maanden een sponser(s) te hebben. Of de site dan gaat af zijn is een groot vraagteken.

23:31 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sponser |  Facebook |

Dinsdag 2 september.

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases woensdag 3 september:

De DVD releases komen voor woensdag van Fox en RCV. Fox brengt maarliefst de eerste drie seizoenen uit op Blu-ray Disc. Het derde seizoen komt ook nu uit op DVD. RCV brengt dan weer Pokemon (eerder al besproken!) en The Eye uit.  RCV brengt ook een ‘ontsnappingsfilm’ uit, namelijk Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay.

 

  • Prison Break: seizoen 1 – Blu-ray Disc (Fox) €46,49
  • Prison Break: seizoen 2 – Blu-ray Disc (Fox) €46,49
  • Prison Break: seizoen 3 – DVD + Blu-ray Disc (Fox) €55,39
  • Pokemon Ranger en de Tempel van de Zee (RCV)
  • Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (RCV) €12,89
  • The Eye (RCV)

 

Prison Break: seizoen 1:

In het begin wilde het bedrijf FOX van Prison Break een miniserie van tien afleveringen maken. De bedenker, Paul Scheuring, kreeg door het succes van soortgelijke series als 24 en Lost toch zijn serie van FOX.  De hoofdrol ging naar Wentworth Miller. Miller speelt Michael Scofield, de meesterlijke ontsnapper. Zijn broer, Lincoln Burrows, wordt gespeeld door Dominic Purcell. Andere hoofdrollen waren voor Stacy Keach (Henry Pope), Robin Tunney (Veronica Donovan), Frank Grillo (Nick Savrinn), Amaury Nolasco (Fernando Sucre), Marshall Allman (Lincoln “LG” Burrows, Jr.), Peter Stormare (John Abruzzi), Wade Williams (Captain Brad Bellick), Sarah Wayne Callies (Dokter Sara Tancredi) en Robert Knepper (Theodore “T-Bag” Bagwell). Natuurlijk speelden er nog veel meer mensen in Prison Break mee. Ik ga ze nu niet allemaal opsommen, want dan wordt het te veel. Daarom krijgt u binnenkort van Prison Break iets soortgelijk als nu van Familie. Ook van andere series zoals Lost en 24 (die eerder al vernoemd zijn) wordt dit het geval!

 

Beschrijving:

Lincoln Burrows is ter dood veroordeeld na schuldig te zijn bevonden voor de moord op de broer van de vice-president. Hij blijft volhouden onschuldig te zijn, maar alleen zijn broer Michael gelooft hem. Michael onderneemt drastische maatregelen om zijn broer te helpen, daarbij gebruikmakend van het feit dat hij in het verleden als ingenieur betrokken is geweest bij de nieuwbouw en verbetering van de gevangenis waar zijn broer zit te wachten op zijn executie: de elektrische stoel. Zijn kennis laat hij doormiddel van ‘inkt’ op zijn lichaam verstoppen en nadat hij zichzelf heeft laten arresteren komt hij in dezelfde gevangenis terecht. Terwijl de twee aan hun ontsnapping werken, blijkt dat er achter Lincolns’ veroordeling een grote samenzwering schuilt. Terwijl hun jeugdvriendin en advocate buiten de gevangenis de samenzwering probeert te ontraffelen, werken de twee broers stug door aan hun plan. Ontsnappen zal bijna onmogelijk worden, maar ze doen wat ze kunnen…

 

Prison Break: seizoen 2:

In dit tweede seizoen draait alles om ‘The Fox River 8’. De eerste aflevering uit seizoen twee begint acht uur na de ontsnapping. ‘The Fox River 8’ bestaan uit: Michael Scofield, Lincoln Burrows, Fernando Sucre, David “Teener” Apolskis, Charles “Haywire” Patoshik, John Abruzzi, Theodore “T-Bag” Bagwell en Benjamin Miles “C-Note” Franklin. Alexandre Mahone en zijn team zitten de acht op de hielen. Toch gaan de acht op zoek naar de schat van Westmoreland. Sara Tandredi ligt in tussentijd in het ziekenhuis met een overdosis. Lukt het de acht om niet gepakt te worden? Of worden ze alsnog gegrepen?

 

Prison Break: seizoen 3:

In de laatste aflevering was te zien hoe Michael T-Bag, Bellick en Mahone werden opgepakt in Panama. Ze werden naar de gevangenis Soná gebracht dat net buiten Panama-stad ligt. Nu zijn de rollen omgekeerd en probeert Lincoln zijn broer uit de gevangenis te halen. Niet veel later wordt hij gebeld door zijn zoon LJ. Nadat hij naar de afgesproken plek ging kam Lincoln erachter dat LJ en Sara gegijzeld worden door The Company. Michael moet voor hen James Whistler uit de gevangenis van Panama halen. Dankzij de schrijversstaking in de USA bestaat dit seizoen slechts uit dertien inplaats 22 afleveringen.

 

Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (2008):

Deze komedie uit 2008 is geregisseerd door Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg. John Cho (Down to Earth, Pavilion of Women), Kal Penn (Namesaken, Superman Returns), Rob Corddry en Jack Conley spleen de hoofrollen. De film duurt ongeveer honderd minuten.

 

Beschrijving:

Harold en Kumar zijn terug! En waren ze eerst volledig stoned op zoek naar de beste hamburger, nu gaan ze naar het paradijs voor elke wiet-freak: Amsterdam!!! Maar dan moet je niet proberen om net zo high te worden als het vliegtuig waar je in zit. En als je medepassagiers je, met je waterpijp, ook nog eens aanzien voor het debiele broertje van Osama Bin Laden, heb je de poppen aan het dansen! Dat wordt een enkeltje Guantanamo Bay! Maar net zo snel als ze binnen zijn, staan ze ook weer buiten. Op de vlucht voor de autoriteiten komen ze terecht op een KKK-meeting, de ranch van George W. Bush, bij een stel echte rednecks en ondertussen vragen ze zich een ding af: What would Neil Patrick Harris do?

 

The Eye (2008):

Deze ‘trillende-horror’ staat op naam van David Moreau en Xavier Palud. De film werd op 3 april 2008 losgelaten op het publiek. Op 5 augustus van datzelfde jaar kwam de film hier uit voor de verhuur. Nu kunnen de mensen de film ook kopen in de winkel. Onder meer Jessica Alba, Parker Posey, Alessandro Nivola en Rade Serbedzija spelen in de hoofdrol.

 

Beschrijving:

Sydney (Jessica Alba) is een succesvolle en onafhankelijke, maar sinds haar jeugd blinde, violiste. Na het ondergaan van een langverwachte hoornvliestransplantatie kan ze weer zien. Haar blijdschap is echter van korte duur als duistere schaduwen en angstaanjagende beelden haar lijken te achtervolgen. Is dit een bijwerking van de operatie? Is het haar fantasie die op hol slaat? Het lijkt er op dat de anonieme oogdonor een deur heeft geopend naar een andere wereld, die alleen Sydney kan zien.

 U krijgt geen bespreking van de Pokemon film. Daarvoor raad ik aan om in het archief te kijken of de tag Pokemon in te typen. Ik kan alvast verklappen dat er op 4 september maarliefst achttien DVD’s uitkomen bij ons! Het zal onder meer: Mona Lisa Smile en de eerste twee seizoenen van Heroes zijn! Tot dan!

10:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, tv-serie, prison, break, pokemon, harold, kumar, escape, from, guantanamo, bay, the, eye |  Facebook |

01-09-08

Belgische en Nederlandse series: Familie (1)

Ik beloofde jullie dit weekend iets nieuws. Het weekend was echter spijtig genoeg niet haalbaar. Vanaf vandaag – dit zal niet elke dag zijn wegens school – worden verschillende Belgische en Nederlandse series en soaps besproken. Zo beperken we ons niet enkel op de nieuwe DVD-releases.

 

Inhoud:

Vandaag volgt het eerste deel van Familie. Na Familie kan u ook Wittekerke, Thuis, Onderweg Naar Morgen, Goede Tijden Slechte Tijden, Zone Stad, F.C. De Kampioenen, Flikken, Flikken Maastricht en andere verwachten. Het staat nog niet vast in welke volgorde ze gaan komen.

 

Van Familie zijn er in totaal al 3889 afleveringen uitgezonden. Vanaf 1 september zal Familie elke dag te zien zijn op VTM. Vandaag bespreken we het begin en het eerste seizoen. Volgende keer krijgt u het tweede en het derde seizoen en zo verder tot het achttiende seizoen.

 

Familie (1991 - ?):

De eerste soap die we bespreken is Familie. De soap is sinds maandag 30 december 1991 elke werkdag op TV. Sinds enkele jaren loopt de soap ook door op zaterdag. Van de oorspronkelijke cast zijn er nog maar enkelen over. Jef De Smedt (Jan van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Thielens / Dierickx), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Anne Somers (Veronique van de Cavaye / Van den Bossche #1) en Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter) zijn degene die, op de laatste twee na, elke werkdag op TV te zien waren. Alle acteurs die ooit in Familie hebben gespeeld opnoemen zou onmogelijk zijn. Daarvoor zou ik jullie willen doorverwijzen naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personages_van_Familie.

 

Seizoen 1 :

In het eerste seizoen zullen heel wat ‘jonge’ acteurs hun opwachting maken. Tot dan onbekende acteurs die toch een kans kregen. Uiteindelijk blijven er na achttien jaar slechts vijf over, die zijn eerder al genoemd. In totaal doen er nog slechts acht personages vanaf de eerste aflevering mee. Drie daarvan worden nu door een andere acteur gebracht.

 

De hoofdcast van toen bestond uit: Martine Jonckheere (Marie-Rose de Putter), Anne Somers (Véronique van den Bossche), Jef de Smedt (Jan van den Bossche), Jacky Lafon (Rita van den Bossche), Annie Geeraerts (Anna Dierckx), Lieselotte Mariën (Mieke van den Bossche), Erik Goossens (Peter van den Bossche), Christophe Du Jardin (Bart van den Bossche), Steve Mees (Pierrot van den Bossche), Karel Deruwe (Guido van den Bossche), Riet van Gool (Monique Stevens), Guido Horckmans (Walter Dierckx), Hilde de Roeck (Marleen van den Bossche), Bob Stijnen (François van den Bossche) en Nini van der Auwera (Simonne Vercauteren).

 

Verhaallijnen:

Veel verhaallijnen waren er tijdens het eerste seizoen nog niet echt. Toen werd alles wat uitgerekt zodat de soap langer zou kunnen blijven bestaan. De verhaallijnen van toen waren:

 

De secretaresse: Jan flikflooit met Babette, de verleidelijke secretaresse, war leidt tot ruzies met zijn vrouw Monique.

Het perfecte huwelijk: Guido heeft samen met zijn vrouw Marie-Rose en hun kinderen Peter en Veronique een perfect huwelijk, toch, zo denkt de buitenwereld ervan, maar achter de muren van hun grote villa is het niet al goud dat blinkt.

De verkrachting: Peter wordt opgepakt door de politie. Birgit beschuldigt hem van verkrachting. Iedereen twijfels aan haar verhaal… maar waarom was Peter een half uur voor de verkrachting nog in de kamer van Birgit?

De zwangerschap: Veronique is zwanger!

Het ongeval: Bij het vertrek op vakantie worden Guido, Marie-Rose en hun dochter Véronique het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval.

 

Op het einde van het seizoen moest er natuurlijk ook een cliffhanger zijn. Birgit, de vriendin van Picasso, zou verkracht zijn door Peter. Guido, Marie-Rose en Véronique hadden een zwaar ongeluk. Overleeft Véronique het ongeluk en is Peter echt schuldig aan de verkrachting? De kijkers moesten toen twee maanden wachten, jullie kunnen het in het volgende deel lezen!

10:00 Gepost door Jorn van Krunckelsven in Films en TV-series | Permalink | Commentaren (1) | Tags: soapserie, belgie, familie |  Facebook |

31-08-08

Zondag 31 augustus

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases maandag 1 september:

Zoals eerder al gemeld waren er op 30 en 31 augustus geen DVD releases. Op 1 september zijn er drie. Drie van Filmfreaks zelf.

 

  • Alec Empire/Atari Teenage Riot: Sixteen Years of Video Material (Filmfreaks)
  • Finis Hominis (Filmfreaks)
  • Strange World of Coffin Joe (Filmfreaks)

 

Alec Empire/Atari Teenage Riot: Sixteen Years of Video Material (2008) Duitsland:

Op deze Duitse DVD zijn de videoclips en zeldzame live beelden van Atari Teenage Riot en Alec Empire te vinden. De totale speelduur is negentig minuten.

 

Beschrijving:

In 1992 richtten Alec Empire, Hanin Elias en Carl Crack de band ATARI TEENAGE RIOT op. De explosieve mix van politieke, anarchistische en link-radicale teksten met invloeden met punk, hardcore, hiphop, techno en electronische muziek werd Digital Hardcore. Het label van Atari Teenage Riot kreeg dezelfde naam. In 1997 vervoegde de Japans-Amerikaanse noisemuzikant Nic Endo de band. In de tweede helft van de jaren 1990 groeide Atari Teenage Riot uit tot een wereldbekende groep die op grote festivals en op protestbijeenkomsten, die soms uit de hand liepen. In 2000 splitte de band. Carl Crack overleed aan overdosis terwijl de andere bandleden een solo-carrière uitbouwden.

 

Tracklist:

ATARI TEENAGE RIOT
01. REVOLUTION ACTION
02. DESTROY 2000 YEARS OF CULTURE
03. BERLIN MAY 1ST
04. TOO DEAD FOR ME
05. SPEED
06. RIOT
07. KIDS ARE UNITED
08. SICK TO DEATH
---
ALEC EMPIRE
LIVE AT FUJI ROCK FESTIVAL 2001
FEATURING NIC ENDO, CHARLIE CLOUSER, GABE SERBIAN, (THE LOCUST), MERZBOW
09. PATH OF DESTRUCTION
10. THE RIDE
11. TEAR IT OUT
12. EVERYTHING STARTS WITH A FUCK
13. KILLING MACHINE
14. ADDICTED TO YOU
15. INTELLIGENCE AND SACRIFICE
16. ..AND NEVER BE FOUND
17. NEW WORLD ORDER
---
18. ALEC EMPIRE & JON SPENCER BLUES EXPLOSION: ATTACK
19. ALEC EMPIRE: ADDICTED TO YOU
20. ALEC EMPIRE: THE RIDE (UNCENSORED VERSION)
21. ALEC EMPIRE: KISS OF DEATH
22. ALEC EMPIRE: LOW ON ICE
---
23. HANIN ELIAS: TIE ME TO THE WALL
24. NIC ENDO: WHITE HEAT

 

Finis Hominis (1971) Brazilië:

Deze Braziliaanse film is geregisseerd door José Mojica Marins. De hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor hemzelf, Teresa Sodré, Roque Rodriguez, Rosângela Maldonado en Mario Lima. De speelduur bedraagt 79 minuten.

 

Beschrijving:

Met de satirische en surrealistische film ‘Finis Hominis’ profileert José Mojica Marins zich als maatschappijcriticus die gelooft in persoonlijke bewustwording bij de zoektocht naar het bestaan. Deze keer geen bloederige taferelen dus, maar wel een bewijs van de veelzijdigheid van de regisseur.

‘Finis Hominis’ is eenvoudigweg bizar. Een mysterieuze naakte man komt stilzwijgend uit de zee gelopen en wandelt rustig door de straten van de stad en het platteland. Zijn naam is Finis Hominis. Altijd op zoek naar gerechtigheid wordt hij beschouwd als de moderne Messias die wonderen verricht. Anderen zien hem als een gezant van Venus of Mars. Finis geneest zieken, laat de manken lopen en doet de doden herrijzen. Als Finis uiteindelijk besluit terug te keren naar de plek waar hij vandaan komt, wacht het hele volk op zijn afscheidsrede. Zijn inzichten en profetieën hebben de natie nieuwe hoop gegeven en ze ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

 

Strange World of Coffin Joe (1968) Brazilië:

De laatste nieuwe film voor vandaag is er opnieuw één van José Mojica Marins. Nu spelen Vany Miller, Veronica Krimann, Paula Ramos, Esmeraldo Ruchel en Luis Sérgio Person de hoofdrollen. De film dateert al van 1968 en duurt negentig minuten.

 

Beschrijving:

‘Strange World Of Coffin Joe’ bestaat uit verschillende verhalen waarin José Mojica Marins z’n eigenzinnige visie op het leven en de dood op een bizarre manier verbeeldt.

Het eerste verhaal gaat over het succes van een poppenmaker die zijn poppen mooie, levensechte ogen meegeeft. Samen met z’n vier prachtige dochters werkt hij dag en nacht om aan de vraag van zijn klanten te kunnen voldoen. Het gerucht gaat dat het
verdiende geld wordt bewaard in het huis. Genoeg aanleiding voor vier mannen om de poppenmaker en z’n dochters te gaan bezoeken. Bij nader inzien toch niet zo’n goed idee.

Het tweede verhaal ‘Obsessie’ is één van Mojica Marins’ meesterwerken, prachtig geënceneerd en gefilmd. In een poëtisch verhaal wordt de kijker geconfronteerd met het taboe op necrofilie. Een ballonverkoper wordt verliefd op een mooie jonge vrouw; een onbereikbare en onbeantwoorde liefde. Pas als de jonge vrouw onverwacht sterft, ziet hij kans het bed liefdevol met haar te delen.

Het laatste verhaal,’ Ideologie’ is Mojica Marins’ meest geweld-dadige film, bewust gruwelijk en barbaars. Professor Oaxiac Odez probeert de evolutietheorie uit te leggen aan ongelovigen door te bewijzen dat het instinct de meest krachtige manifestatie van de wil is, sterker dan liefde. Waanzin en kannibalisme zijn de ingrediënten van een echt “banquet from hell “.

TOT DE VOLGENDE!

28-08-08

Dag 4

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases van vrijdag 29 augustus:

C&S Enterntainment brengt morgen heel wat biografies uit. Verder komt ook Shine A Light te koop uit op DVD.

 

·        Claes Oldenburg (C&S Entertainment)

·        Leven en Werken van Georges Seurat (C&S Entertainment)

·        Paul Cézanne: Drie Kleuren (C&S Entertainment)

·        Robert Rauschenberg: A Man At Work (C&S Entertainment)

·        Shine A Light (RCV)

 

Claes Oldenburg:

C&S Entertainment brengt een bibliografie van de beeldhouwer Claes Oldenburg uit op DVD. Oldenburg is geboren in Stockholm op 28 januari 1929 en is een beeldhouwer. In het jaar 1977 trouwde hij met de Nederlandse beeldhouwster Coosje van Bruggen.

 

Zijn werk vinden we in heel de Wereld en dus ook in Nederland. In het museumpark van Rotterdam vinden we de Schroefboog. In Eindhoven vinden we dan weer de Flying Pins.

 

Leven en Werken van Georges Seurat:

Seurat had gestudeerd bij een navolger van Ingres. In 1879 stopte hij uit onvrede met zijn studie aan de Ecole des Beaux-Arts. Zijn theoretische belangstelling heeft hij ten dele te danken aan het onderwijs stelsel aldaar. Hij staakte zijn studie omdat hij liever leerde schilderen als Renoir. Hij streefde er net als Cézanne naar om het impressionisme duurzaam en solide te maken. De weg waarlangs hij dit wilde realiseren is echter geheel anders. Seurat geloofde dat kunst op een systeem moest berusten. Hij probeerde de kunst met de exacte wetenschap te verbroederen. Zijn schilderijen moesten bijgevolg berusten op een systeem. Hij richt zich voornamelijk op de kleurenleer. Hij ontwikkeld een stijl waarin kleuren zodanig worden aangewend dat ze zich optisch mengen. Dit was het gevolg van nieuw wetenschappelijk inzicht wat aantoonde dat kleur als licht van verschillende golflengten in het oog aankomt en aldaar tot een tint wordt gemend. In zijn korte leven heeft hij zich m.n. gewijd aan enkele grote doeken. Deze grote werken bereidde hij uiterst zorgvuldig voor. Hij maakte vele studies voordat hij aan de definitieve versie begon. De voorbereiding en de uiteindelijke versie nam gewoonlijk één jaar in beslag. In zijn laatste jaren onderzocht hij nauwgezet de expressieve mogelijkheden van lijn en kleur. (www.kunstkennis.nl)

 

Paul Cézanne: Drie Kleuren:

Paul Cézanne was een Franse kunstschilder die leefde tussen 19 januari 1839 en 22 oktober 1906. Hij vormde een brug tussen het impressionisme en het kubisme.

 

In het werk van Cézanne speelt licht en kleur een zeer grote rol. Door het kleurgebruik is zijn werk echter niet zuiver impressionistisch, maar loopt het al vooruit op het expressionisme. Zo gebruikt Cézanne vaak warme en koele kleuren tegen elkaar aan. Door zijn soms hoekige vormentaal wordt zijn werk door sommigen al tot het kubisme gerekend. Ook gebruikt hij massievere en helderder kleuren dan zijn tijdgenoten, de impressionisten.
De vormentaal van Cézanne inspireerde dan ook het kubisme van
Picasso en Braque. De innovatieve kleurcombinaties die Cézanne gebruikte waren ook invloedrijk, met name op Matisse en Les Fauves, met name André Dedier.
Momenteel (2003) zijn schilderijen van Cézanne door verzamelaars zeer gewild. Een schilderij van Cézanne werd een aantal jaren geleden verkocht voor 60.5 miljoen dollar, de op drie na de hoogste prijs die ooit voor een schilderij werd betaald. (
www.wikipedia.org)

 

Robert Rauschenberg: A Man At Work:

De film is een bibliografie van de Amerikaanse kunstenaar Robert Rauschenberg. De in Port Arthur geboren man stond mede aan de basis van de Amerikaanse Pop Art-beweging.

Opgegroeid in een streng christelijke familie kwam Milton (zijn eigenlijke naam) Rauschenberg als 18-jarige door museumbezoek in contact met kunst. Van 1942 tot 1945 diende hij bij de Amerikaanse marine waar hij zich bewust werd van zijn tekencapaciteiten. Hij studeerde in 1947 in Parijs aan de Académie Julian, van 1948 tot 1950 in North Carolina aan het Black Montain College waar hij les kreeg van de uitgeweken Bauhaus-leraar Joseph Albers. Vanaf 1949 volgde hij de lessen aan de befaamde Art Students League of New York, waar hij in 1952 afstudeerde. Zijn eerste combine dateert uit 1953. Van de combine 'Bed' uit 1955, bestaande uit olieverf, hoofdkussen, lakens en dekens, wordt beweerd dat de kunstenaar zijn eigen beddengoed gebruikte om dit kunstwerk te maken, omdat hij geen geld bezat om schildersdoek te kopen. Al snel merkte Rauschenberg dat het individualistische expressionisme een kunststroming was, die hij niet erg apprecieerde. Daarom ontwikkelde hij een realiteit gericht op kunst. Daarop gebaseerd was de stelling: de kijker en kunstenaar zijn gelijkwaardig. Hiermee wilde hij duidelijk maken, dat de laatste actief aan het creatieve gebeuren diende deel te nemen. Hij evolueerde van abstract expressionist naar Pop-Art-artiest en meer bepaald assemblagekunstenaar. Hij stond bekend als schilder, beeldhouwer, fotograaf, performer en choreograaf. Robert Rauschenberg werd geïnspireerd door Andy Warhol (met zijn zeefdrukken), John Cage met zijn filosofie en Jasper Johns (vanwege zijn objecten en symbolen). (www.wikipedia.org)

Shine A Light é2008):
Deze film hebben we tijdens de eerste dag al eens besproken. Die kwam toen namelijk uit als huurtitel.

Shine A Light is een documentaire over The Rolling Stones. Martin Scorsese regisseerde en Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood hebben, zoals verwacht, de hoofdrollen op zichzelf genomen.

 

Filmmaker Martin Scorsese volgde The Rolling Stones en filmde in de herfst van 2006 hun optreden in het beroemde Beacon Theater in New York. Hij schakelde de allerbeste cameramensen en meest bekroonde cinematografen ter wereld in om de documentaire tot het hoogst mogelijke niveau te tillen. Het resultaat is een verbluffende filmervaring over, met en van de Stones die iedere zichzelf respecterende muziekliefhebber beleefd moet hebben.

27-08-08

Dag 3

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

Releases van donderdag 28 augustus:
Vooral Living Colour Entertainment brengt morgen veel films uit. De grootste titel die donderdag word uitgebracht is, voor mij, dan ook één van hun films. Het gaat om Days of Wine and Roses. Voor de kinderen is er ook weer wat leuks namelijk Asterix En De Olympische Spelen (A-Film).

·        Asterix En De Olympische Spelen (A-Film) €18,49
·       Love In The Time Of Cholera (A-Film) €20,89
·        Paranoid Park (A-Film) €22,19
·        Days Of Wine And Roses (Living Colour Entertainment) €12,69
·        Point Blank (Living Colour Entertainment) €12,69
·        Sweet Bird Of Youth (Living Colour Entertainment) €12,69
·        The Book Of Cool (Living Colour Entertainment)
·        The Hunchback Of Notre Dame (Living Colour Entertainment) €4,99
·        The Scorpion King 2: Rise Of A Warrior (Universal) €16,49
·        The Scorpion King Collection (Universal) €23,19

 Asterix En De Olympische Spelen (2008):
De nieuwste Asterix film is een avontuurlijke familiekomedie. Frédéric Forestier en Thomas Langmann namen de regie voor hun rekening. In de originele versie spelen onder meer Gérard Depardieu, Clovis Cornillac en Zinedine Zidane. In de Nederlandse versie horen we de stemmen van Jack Wouterse, Kasper van Kooten, Waldemar Torenstra, Stanley Menzo, Cas Jansen en nog vele anderen.

Beschrijving:
De beeldschone prinses Irina heeft haar hart verloren aan de Galliër Hartstochtelix, maar Caesar’s zoon Brutus heeft zijn oog op haar laten vallen. Prinses Irina rest niets anders dan te verklaren dat ze zal trouwen met de winnaar van de Olympische Spelen.
Asterix en Obelix worden uitgekozen om als afgevaardigden van de Galliërs deel te nemen aan de Spelen. Doping is niet toegestaan dus wordt het gebruik van het beroemde magische toverdrankje verboden. Lukt het de twee om op eigen kracht te winnen?

 Love In The Time Of Cholera (2007):
Dit romantisch drama van Mike Newell werd op 21 februari 2008 losgelaten op het publiek. Vanaf 22 juli 2008 was de film dan te huur op DVD en morgen is die ook te koop. Benjamin Bratt (Last Producer, Law 1 Order – seizoen 1), Gina Bernard Forbes, Javier Bardem (Cinema Espana, No Country for Old Men) en Marcela Mar spelen een hoofdrol in de film.

Beschrijving:
In dit epische liefdesverhaal volgen we de gedoemde relatie van Florentino (Javier Bardem) en Fermina (Giovanna Mezzogiorno) tegen de achtergrond van het prachtige Zuid-Amerikaanse landschap. Toen Florentino de dertienjarige Fermina zag, werd hij op slag verliefd. Het noodlot drijft hen uit elkaar en Fermina trouwt met een ander. Florentino beleeft talloze affaires. Ruim vijftig jaar later lijkt hun liefde opnieuw een kans te krijgen…

Paranoid Park (2007):
Paranoid Park is geregisseerd door Gus van Sant. Om acteurs te vinden plaatste Van Sant een oproep op MySpace. De regisseur werkt namelijk graag met jonge, onervaren acteurs. Uiteindelijk waren de hoofdrollen voor Gabe Nevins, Daniel Liu, Taylor Momsen en Jake Miller.

Beschrijving:
In Paranoid Park komen alle coole skaters samen. De 16-jarige skateboarder Alex wil er graag bijhoren, maar doodt per ongeluk een bewaker. Omdat Alex met de scheiding van zijn ouders, cheerleaders en de puberteit al genoeg aan zijn hoofd heeft, besluit hij te doen alsof het niet gebeurd is. Maar het onderdrukken van zo veel emoties valt niet vol te houden.

Days of Wine and Roses (1962):
Days of Wine and Roses dateert al van het jaar 1962. De film is in het zwart/wit gemaakt en duurt 113 minuten. De regie kwam op naam van Blake Edwards. De hoofdrollen werden dan weer gespeeld door Jack Lemmon (JFK), Maxine Stuart, Debbie Megowan en Lee Remick (Omen 1976).

Beschrijving:
Toen Blake Edwards’ aangrijpende bioscoopbewerking van J.P. Millers hartverscheurende tv-scenario Days of Wine and Roses in de bioscoop kwam, werd hij zowel door de pers als het publiek met open armen ontvangen. De film geldt nog in de steeds als een hoogtepunt carrières van Jack Lemmon en Lee Remick en hun vertolkingen van een alcoholisch echtpaar werden prompt voor een Oscar genomineerd. Hij is een hoogvlieger uit het PR-wereldje van San Francisco. Als “gezelligheidsdrinker” maakt hij het wel érg gezellig. Zij is ook niet van een kleintje vervaard en begint te drinken om haar man gezelschap te houden. Ze léven voor de gezelligheid. Maar dan steekt het échte leven steeds meer de kop op. Days of Wine and Roses kreeg vijf Oscarnominaties en de bezwerende titelsong van ,Henry Mancini en Johnny Mercer, werd bekroond met een Oscar. Een hoogstaand filmpareltje en een prangend portret van hoe laag mensen kunnen zakken.

Point Blank (1967):
Ook de actiefilm Point Blank dateert vanuit de jaren ’60. Meerbepaald van het jaar 1967. John Boorman was de regisseur van dienst. Voor de hoofdrollen werden Angie Dickinson (Duets, Pay it Forward, Dressed to Kill), Lee Marvin (Donovan’s Reef, Paint Your Wagon, Dirty Dozen), Keenan Wynn (Herbie Rides Again, Piranha, Dr. Strangelove) en Carroll O’Connor gestrikt.

Beschrijving:
Ze hebben Walker bedrogen, zijn aandeel in de buit – 93.000 dollar – ingepikt en hem voor dood achtergelaten, maar ze hebben de klus niet afgemaakt. Een zware misrekening. Want dat hij hen zal afmaken, staat als een paal boven water. Ooit. Ergens. Lee Marvin zet op schitterende wijze de meedogenloze antiheld Walker neer, met zijn lijzige manier van praten, en zijn onderkoelde lichaamstaal. Zijn rauwe vertolking past perfect binnen de vindingrijke New Wavelook van John Boorman’s (Deliverance) vuilbekkende neo-noirklassieker. Walker is een man die onverstoorbaar zijn missie volbrengt. Hij infiltreert tot in de hoogste regionen van een crimineel netwerk dat zichzelf de Organisation noemt. Angie Dickinson is de medeplichtige die haar troeven als verleidster uitspeelt om één van Walkers prooien in het nauw te drijven. “Ik wil m’n 93 ruggen,” gromt Walker hem toe. Een eis die hij doorheen de film kracht bijzet met een kogel uit zijn .38.

Sweet Bird Of Youth (1962):
Ook deze film is weer uit de jaren ’60. Richard Brooks regisseerde de film. Paul Newman (Verdict, Road to Perdition, Hustler), Geraldine Page (White Nights, Day of the Locust), Shirley Knight (21 Hours at Munich, Beyond the Poseidon Adventure) en Ed Begley (Black by Midnight, Get Over It) waren de belangrijkste namen van de film.

Beschrijving:
De knappe Chance Wayne heeft in Hollywood niet de roem gevonden die hij zocht. Hij keert terug naar zijn slaperige, broeierige geboortestadje aan de Golfkust. Vrouwen vallen nog wel voor zijn charmes en er zijn er nu twee in zijn leven. Een uitgerangeerde filmster die verslaafd is aan drugs en wodka. En het meisje dat hij in de steek liet, met alle moeilijkheden vandien.

Paul Newman, Geraldine Page –genomineerd voor een Oscar voor beste actrice-, Rip Torn en Madeleine Sherwood brengen hun toneelrollen op het witte doek tot leven. Ed Begley won een Oscar met zijn vertolking van de corrupte politieke voorman van het stadje, in deze gedurfde filmversie van Tennessee Williams’ Broadwayhit. Sex, geld, huichelarij, financiële en emotionele chantage. Samen vormen ze een indrukwekkende combinatie als Chance strijdt met zijn persoonlijke demonen. Wanhopig probeert hij iets goed te maken van zijn verspilde leven en de weggevlogen “zoete vogel van zijn jeugd” terug te lokken.

The Book of Cool:
Op het internet is geen informatie over deze, waarschijnlijk, oude film te vinden.

Als iemand meer informatie over deze film weet staan op het internet over deze film, dan mag die persoon mij altijd contacteren en zal er alsnog een beschrijving van de film komen!

The Hunchback Of Notre Dame (1923):
Deze film is een gerestoreerde productie van de Klokkenluider van de Notre Dame. Wallace Worsley nam de regie voor zijn rekening en Lon Chaney, Patsy Ruth Miller en Norman Kerry de hoofdrollen. Dit drama duurt 117 minuten.

Beschrijving:
Iedereen kent het wereldberoemde verhaal over de gebochelde klokkenluider van de Notre Dame in Parijs en zijn onmogelijke liefde voor het zigeunermeisje Esmeralda. Deze stijlvolle gerestaureerde productie blijft dicht bij de roman van Victor Hugo, die hiermee een van de onbetwiste klassiekers uit de wereldliteratuur schreef. De personages, zoals het mismaakte en onbegrepen monster Quasimodo en de mooie Esmeralda, hebben wereldwijd hele generaties in theaters en bioscopen weten te boeien. De productie uit 1923 is met een voor die tijd enorm budget gemaakt. Helaas is de film sinds 1925 alleen in verkorte versies te bewonderen geweest. Deze versie, die recent is gerestaureerd in ‘high definition’ doet recht aan de pracht van dit meesterwerk. De film wordt hiermee weer de fantastische productie zoals het oorspronkelijk was.

- Gebaseerd op de roman van Victor Hugo

- Recent gerestaureerd vanaf een print in de oorspronkelijke lengte

- Originele muziek bewerkt en uitgevoerd door het Filharmonisch Orkest van Robert Israël (2007)

The Scorpion King 2: Rise Of A Warrior (2008):
Chuck Russel regisseerde het eerste deel van The Scorpion King. Het tweede deel regisseerde Russell mulcahy. De hoofrollen waren voor Michael Copon, Randy Couture, Clodagh Quinlan en Karen Shenaz David. Deze actiefilm is een waardig vervolg op de eerste film.

Beschrijving:
Beleef het ontstaan van de legende van de Scorpion King!
Wanneer de jonge Mathayus er getuige van is hoe zijn vader vermoord wordt door de koning (Ultimate Fighting Championship winnaar Randy Couture), zint hij op wraak. Jaren later heeft hij zich ontpopt tot de meest gevreesde krijger van de Oude Wereld.
Een heldhaftig avontuur boordevol adembenemende actie en spetterende special effects, van de regisseur van Resident Evil: Extinction en Highlander!

The Scorpion King Collection (2008):
Deze box bevat de twee films van The Scorpion King. Het gaat om de film uit 2002, The Scorpion King, en de film uit 2008, The Scorpion King 2: Rise of a Warrior. Van de laatste kreeg u hierboven een beschrijving, van de eerste krigjt u een beschrijving hieronder!

Beschrijving:
The Scorpion King werd geïnspireerd door de zeer succesvolle "Mummy" serie en is een actiefilm vol spectaculaire stunts en vechtscenes.
In donkere tijden, omringd door het kwaad, durft één man terug te vechten.
Wrestling-superster The Rock maakt gebruik van zijn moordenaarsvechtkunst in de rol van een krijger die het keizerrijk weerstaat, een legende wordt en een natie herenigt. De andere hoofdrollen worden gespeeld door de verleidelijke Kelly Hu (Sunset Beach) en de krachtige Michael Clarke Duncan (The Green Mile).
'The Scorpion King' barst los met een echte rocksoundtrack op het scherm: een supersnelle, fantastische en indrukwekkende filmervaring.

Dat was het dan weer voor wat de releases van donderdag 28 augustus betreft. Tot de volgende!

26-08-08

Dag 2.

Op deze blog worden al de nieuwe releases van films en tv-series besproken. Dat wil zeggen dat u de volgende dag de film/serie in de winkel kan gaan halen. Het wil wel niet zeggen dat het in elke winkel mogelijk is. Ik zal zeggen mits je die film/serie onmiddellijk wilt ga dan naar de betere handelszaken.

 

Releases van woensdag 27 augustus:

Alvin and the Chipmunks (Fox) €20,99

Juno (Fox) €18,99

The L-Word seizoen 4 (Fox) €45,00

Empties (Lumière) €14,29

Le Voyage Du Ballon Rouge (Lumière) €14,29

Peur(s) Du Noir (Lumière) €14,29

Step Up 2 - Blu-Ray Disc (Warner) €23,99

TBS - Blu-Ray Disc (Warner) €23,99

Zomerhitte – huurtitel (Warner) €20,99

P.S. I Love You – huurtitel (Warner) €20,99

 

Alvin and the Chipmunks (2007):

Op deze tweede dag dat mijn blog bestaat zijn er al wat meer DVD releases. Beginnen doen we met de eerste, Alvin and the Chipmunks. Deze animatiefilm is geregisseerd door Tim Hill. De stemmen van de hoofdrolspelers werden ingesproken door onder meer Jason Lee (The Incredibles, My Name is Earl), David Cross (Scary Movie 2, Men in Black 2) en Cameron Richardson (Point Pleasant - seizoen 1, Rise).

 

Beschrijving:

ALVIN AND THE CHIPMUNKS, gebaseerd op de tekenserie, is een familie verhaal vol met humor, warmte en muziek. Drie speciale eekhoorntjes de Chipmunks, Alvin, Simon en Theodore besluiten hun intrede te nemen in het huis van Dave Seville, een worstelende song writer. Al snel beseffen de Chipmunks dat ze hun geheim aan Dave moeten onthullen om bij hem te mogen blijven wonen, want ze kunnen niet alleen praten … maar ook zingen! Samen met Dave breken ze al snel door en worden ze dé sensatie in de muziekwereld. De band met Dave wordt steeds sterker zoals die met een echte vader. Maar toch eist het sterren bestaan haar tol en Alvin, Simon en Theodore beginnen ruzie te maken met Dave. Gelukkig beseffen ze al snel dat er niets zo belangrijk is dan een hechte familie.

Juno:

Juno is een dramafilm die in de Verenigde Staten in het jaar 2007 uitgekomen. Jason Reitman nam de regie voor zijn rekening. Ellen Page (Hard Candy, American Crime), Michael Cera (Superbad, Arrester Development – seizoen 1), Jennifer Garner (Alias – seizoen 1 +2 + 3 + 4, Daredevil, Elektra) en Jason Bateman (Kingdom, Starsky & Hutch).

 

Beschrijving:

Juno MacGuff (Ellen Page) is een zelfverzekerde vrolijke tiener, die met haar lakse nonchalante houding 9 emotionele maanden voor de boeg heeft, ze is zwanger!! Terwijl de meeste meiden op school bezig zijn op MySpace of met winkelen heeft Juno zo haar eigen agenda. Op een verveelde middag, besluit ze sex te hebben met de onschuldige Bleeker (Michael Cera). Met een ongewenste baby in het vooruitzicht, beraamd Juno samen met haar vriendin Leah (Olivia Thirlby) een plan om de perfecte ouders voor het kind te vinden. De lokale voordeelkrant biedt perspectief!

 

The L-Word – seizoen 4 (2007:

Ondertussen is een zesde seizoen van deze serie al in productie. Voor de DVD-release hier zitten we aan seizoen 4. De bedenken van deze kabelserie, dat uitgezonden wordt op Showtime, heet Ilene Chaiken. De hoofdrollen worden gespeeld door Jennifer Baels (The Prophecy 2, The Grudge 2), Erin Daniels, Janina Gavankar, Pam Grier (Jackie Brown, Mars Attack!), Leisha Hailey (Grey’s Anatomy, CSI), Laurel Holloman (Angel, Without a Trace), Mia Kirshner (24, The Black Dahlia), Karina Lombard, Katherine Moennig (The Ice People, Young Americans), Daniela Sea, Sarah Shahi (ER, Rush Hour 3, Life, Sleeper Cell) en Rachel Shelley.

Beschrijving:
The L Word
volgt het leven van een groep lesbische vriendinnen in West Hollywood. De serie focust op hun liefdesleven en hun onderlinge vriendschap en lijkt in die zin op series als Friends en Sex and the City. Het is echter de eerste televisieserie met zo veel vaste lesbische personages wier seksleven bovendien nietsverhullend in beeld wordt gebracht.

De verschillende hoofdpersonages vertegenwoordigen elk een bepaald ‘type’ lesbienne. Bette Porter (Beals) en Tina Kennard (Holloman) hebben een vaste relatie en proberen via KI een kind te krijgen. Bette is directeur van een museum en zorgt voor het gezinsinkomen, terwijl Tina haar baan heeft opgezegd en zich voorbereid op het moederschap. Shane McCutcheon (Moennig) is een echte 'womanizer': een androgyne schoonheid die vele vrouwen het hoofd op hol brengt en evenveel harten breekt, omdat ze zich niet durft te binden. Dana Fairbanks (Daniels) is een toptennisster die nog geen publiekelijke coming out heeft gehad uit angst haar sponsors te verliezen. Ze heeft weinig ervaring met relaties en is daarin erg onhandig. Alice Pieszecki (Hailey) is biseksueel, journalist en de spil van de groep. Tot slot heeft Jenny Schecter (Kirshner) pas ontdekt dat ze ook iets voor vrouwen voelt en twijfelt over haar geaardheid.

Empties (2007):

Empties is een Komedie van Jan Sverák. Sverák heeft voor de hoofdrollen Tatiana Vilhelmová en Daniela Kolárová gestrikt. Hij speelt ook zelf één van de hoofdrollen. De film is in 2007 uitgekomen en duurt 107 minuten.

Beschrijving:

Josef Tkaloun, een Tsjechische leraar, gaat met pensioen. Hij vindt geen plezier meer in zijn werk. Om niet elke dag thuis te zitten bij zijn vrouw Eliska zoekt hij een nieuwe job. Josef krijgt een baantje in de supermarkt aan de balie van de lege flessen. Zijn energie en humor maken hem al vlug razend populair bij zijn collega's en klanten. Eliska voelt zich meer en meer buitengesloten zijn eigen huwelijk komt onder druk te staan. Hun 40ste huwelijksverjaardag is dé gelegenheid om het weer goed te maken met de gekwetste Eliska maar zorgt ook voor stormachtige en komische confrontaties...

 

EMPTIES is een intelligente, bitterzoete komedie over een ouder wordende man voor wie zijn pensioen een uitdaging is om eindelijk volwassen te worden. Met een
ijzersterk scenario en een fantastische vertolking door Zdenek Sverák is Empties opnieuw een geslaagde samenwerking tussen vader en zoon Sverák.

 

Le Voyage Du Ballon Rouge (2007):

Dit Franse drama werd geregisseerd door Hsiao-hsien Hou. De hoofdrollen waren weggelegd voor Juliette Binoche (English Patient, Damage), Simon Iteanu, Fang Song en Hi  ppolyte Girardot. Ook deze film kwam in 2007 in de bioscoop. De lengte is 113 minuten.

 

Beschrijving:

Juliette heeft een druk leven in Parijs. Ze moet haar twee kinderen Simon en Louise alleen opvoeden sinds hun vader is vertrokken en daarnaast ook nog les geven. Om haar te helpen in haar drukke huishouden huurt Juliette Song in, een Taiwanese die film studeert in Parijs. Al snel trekken vooral Song en de 7-jarige Simon veel met elkaar op, niet in de laatste plaats omdat ze een droomwereld delen waarin een rode ballon een grote rol speelt.

 

Peur(s) Du Noir (2007):

Peur(s) Du Noir is een Franse tekenfilm van het jaar 2007. Aure Atika (Verite Si Je Mens 2) en Guillaume Depardieu (Tous les Matins Du Monde) spelen de hoofdrollen. De film duurt 85 minuten.

 

Beschrijving:

Zes grote grafische schrijvers en striptekenaars hebben hun nachtmerries tot leven gebracht, door op papier te krabbelen met hun scherpe potloden als scalpels en de kleuren weg te vegen, om alleen de hardheid van het licht en het inktzwart van de nacht over te houden. De vluchtige aanraking van spinnenpoten op een naakte huid…
Onverklaarbare geluiden van de nacht, een kind, in een gesloten kamer… Een groot leegstaand huis waarin we een aanwezigheid voelen… De naald van een spuit die onverbiddelijk dichterbij komt… Een dood iets dat in een bokaal formol opgesloten zit… De strakke blik van een grote hond die zijn tanden laat zien… Zoveel huiveringen die we, de één of andere dag, meemaakten, zoals de makers van deze reis die ons meenemen naar het land van de angst. Hun in elkaar verstrengelde verhalen vormen een uniek fresco, waar angsten, afkeren en dromen werkelijkheid worden. Ze laten de Angst van zijn donkerste kant zien…

 

Step Up 2 – Blu-Ray disc (2008):

Step Up 2 is het succesvolle vervolg op Step Up. De dramafilm waarin vooral veel gedanst wordt is geregisseerd door Jon Chu. In de hoofdrol spelen Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani en Will Kemp. De film duurt 93 minuten en is volgens verschillende mensen beter dan de eerste film.

 

Beschrijving:

Streetdancer Andie brengt zich met haar dansgroep ‘The 410’ voor de zoveelste keer in de problemen. Haar pleegmoeder is het zat, maar laat zich toch overhalen Andie nog een allerlaatste kans te geven. A ndie doet auditie bij de prestigieuze Maryland School of the Arts en wordt tot haar grote verbazing aangenomen. Op de dansschool ontmoet ze de knappe en populaire Chase. Op een dag stelt hij voor om met een groep dansers mee te gaan doen aan danswedstrijden op straat. Andie gaat op het aanbod in, maar de balletschool vindt het maar niks. Daarnaast kunnen de leden van haar oude dansgroep moeilijk leven met Andies resolute omslag. Het is dus nog maar de vraag of Andie haar hoofd boven water zal kunnen houden…

 

TBS – Blu-Ray disc (2008):

TBS is een Nederlandse Thriller van Pieter Kuijpers. De film komt morgen uit op Blu-Ray disc. In de hoofdrol speelt de sterke Theo Maassen (Minoes, Waltz), Lisa Smit (Griezelbus), Bob Schwarze en Ria Marks. In totaal duurt de film 88 minuten.

 

Beschrijving:

Van regisseur Pieter Kuijpers (Van God Los) komt een angstaanjagende psychologische thriller met een fantastische Theo Maassen in de hoofdrol. Johan zit vast in een TBS-kliniek voor de moord op zijn vader en zusje. Zijn moeder is de enige die zijn onschuld kan bewijzen, maar zij is al jaren niet te bereiken. Als hij binnen de TBS-kliniek wordt overgeplaatst is voor hem de maat vol...

 

Zomerhitte - huurtitel (2008):

Zomerhitte is een drama van Monique van de Ven. De film is Nederlands gesproken en wordt niet ondertiteld. In de hoofdrol spelen Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra (Ja Zuster, Nee Zuster, Diep), Jeroen Willems (Nachtrit, Schaduwlopers, Stellenbosch) en Jo  han Leysen (Enclave, Red Siren, Eline Vere).

 

Beschrijving:

Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) verliest zijn vriendin, Jara (Jelka van Houten), bij een terroristische aanslag in Afghanistan. Ruim een jaar later maakt hij op Texel een fotoreportage. Op het strand ontmoet hij Kathleen (Sophie Hilbrand), een beeldschone geschiedenisstudente, die in de plaatselijke disco werkt voor een louche, oude man, met de bijnaam ‘De Mummie’ (Johan Leysen). Een man die ook op het eiland vertoeft, een zekere Frederico Federici (Jeroen Willems), waarschuwt Bob voor de Mummie en voor Kathleen. Vanaf het eerste moment dat Bob haar ontmoet is hij in de ban van deze mysterieuze, vrijgevochten vrouw. Ze is ontwapenend en ongrijpbaar tegelijkertijd. Onopvallend probeert Bob haar te volgen. Is zij – net als hij - ook verliefd? Of gebruikt ze hem alleen maar voor haar duistere praktijken met de ongure maffia types die op het eiland rondhangen? Is dit de ware liefde of is het een nachtmerrie?

 

P.S. I Love You – huurtitel (2007):

P.S. I Love You is een film naar de hand van Richard LaGravenese. Hilary Swank (Insomnia, The Reaping), Gerard Butler (Beowulf & Grendel, Dracula 2002, Tomb Raider 2), Lisa Kudrow (Friends, Mad about You) en Gina Gershon (Demonlover, Bound) zijn slechts enkele van de acteurs die in deze film spelen.

Beschrijving:

Wanneer we Gerry en Holly voor het eerst ontmoeten, zijn zij verwikkeld in een flinke ruzie. Holly verwijt Gerry dat hij haar moeder Patricia heeft verteld dat zij degene is die wilde wachten met kinderen. Gerry lost de woordenwisseling echter luchtig op door een komische striptease uit te voeren. Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn.  Eén jaar later. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry. Holly is kapot van het overlijden van Gerry, en kan zelfs weken na de begrafenis de moed niet opbrengen om de deur uit te gaan. Telefoontjes worden niet beantwoord en afwas stapelt zich op totdat Holly een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is  geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen.  Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you...